Werken bij HR voor KMO's

Welkom op onze misschien wel meest persoonlijke pagina van deze site ! Hier krijg je immers een kleine blik achter de schermen, wat het betekent te werken bij HR voor KMO's. Het feit dat je deze pagina aanklikt, betekent vermoedelijk dat je wel beseft dat eenzelfde job in twee bedrijven nooit hetzelfde is. Je collega's, de sfeer, de manier van werken hebben allemaal een grote impact. En dat proberen we elke dag opnieuw zo optimaal mogelijk in te vullen. Deel je ons werk-DNA denk je ? Dan leren we je graag kennen !


Werken bij HR voor KMO's


In 2021 heeft Sandra beslist om de overstap te maken van werken als freelancer naar het uitbouwen van een bedrijf en een team van medewerkers. Waarom ? Zoals het spreekwoord zegt, "Alleen ga je het snelst, maar samen geraakt je het verst". Alleen is het niet mogelijk om alle vragen van klanten te beantwoorden, en HR is zo'n uitgebreid domein dat je onmogelijk alles zelf kan weten. Je staat er ook effectief alleen voor : geen klankbord, niemand met wie je kan overleggen hoe je een bepaald project het best zou aanpakken, geen backup tijdens vakantie of afwezigheid, ... Dus werd de knoop doorgehakt en de zoektocht opgestart !


Welke werkplek wil Sandra bieden aan haar medewerkers ? 

"Voor mij is het belangrijk dat iedereen zich op zijn gemak kan voelen op het werk, zeker wanneer we onder collega's zijn. Er kan heel veel op tafel gelegd worden en alles is bespreekbaar. Dat geldt zowel voor professionele zaken maar ook buiten het werk komen soms de zotste onderwerpen naar boven. We voelen ons op ons gemak bij mekaar, niemand hoeft een masker op te houden. Dit zou ook niet werken. Doe maar gewoon en wees jezelf, nog altijd het beste recept ! Dit is trouwens feedback die ik vaak hoor van de collega's : 'we kunnen hier gewoon onszelf zijn'. Dat vind ik zo belangrijk !

Maar het is bij momenten ook hard werken. En als consultant moet je nu eenmaal flexibel zijn. Aangezien we vaak werken voor KMO's zijn onze projecten doorgaans deeltijds, dat kan variëren van vier uur per maand tot twee à drie dagen per week. Elke week passeren er dus verschillende klanten waartussen je moet kunnen switchen. De ene week ziet er ook vaak anders uit dan de andere. Dit heb je grotendeels zelf in de hand, als consultant organiseer je zelf je opdrachten, uiteraard in samenspraak en in functie van je klanten. Of je komt op een fulltime opdracht terecht. Daar krijg je de kans om gedurende een aantal maanden te verdiepen in één werkomgeving, om nadien door te gaan naar een volgende opdracht. Voor elk wat wils dus !"


HR voor KMO's team vacatures payroll recruiter hr generalist

Heb je inspraak in de keuze van je projecten ? 

"Wanneer je je job graag doet, presteer je ook beter. Daarom proberen we altijd te zoeken naar projecten die maximaal in lijn liggen met de ambities en interesses van de medewerker. Lukt dit altijd ? Neen, we zijn nu eenmaal afhankelijk van de projecten die beschikbaar zijn. Maar dit neemt niet weg dat we ernaar streven om projecten te vinden die zo dicht mogelijk aansluiten bij je interesses en ambities. Want doe je een project graag en ga je met plezier werken, dan wint iedereen. En ben je woonachtig in de Kempen, dan gaan we je nooit naar een klant in Oostende sturen (tenzij je er zelf voor kiest om een aantal maanden aan onze Belgische kust te vertoeven ;-)."Is er bij HR voor KMO's mogelijkheid tot thuiswerk ?

Zeker en vast ! Eén dag per week word je verwacht in Haacht, omdat we het belangrijk vinden om mekaar minstens één keer per week live te zien. Meer mag uiteraard altijd ! De andere dagen doen we steevast beroep op videocall, chat of telefoon zodanig dat we mekaar dagelijks toch eens horen. Gewoon om te horen hoe je dag geweest is, eventuele nuttige nieuwtjes uit te wisselen, ... of om effe zot te doen en te ventileren, want dat is soms ook wel nodig . Daarbuiten plan je je agenda grotendeels zelf. Sommige klanten vinden het perfect dat je van thuis uit werkt, wat betekent dat je sommige weken misschien vier dagen per week kan thuiswerken. Andere klanten zien je liever iets meer ter plaatse langskomen, waardoor je sommige weken misschien maar één dag thuiswerk hebt. Maar de mogelijkheid bestaat, en als het werk het toelaat kan je daar zeker gebruik van maken.Valt er ook iets te beleven buiten de werkuren ? 

"Naast het werk is er bij HR voor KMO's uiteraard ook tijd voor fun en ontspanning ! Af en toe een etentje (we hebben allemaal wel een bourgondisch kantje) of na het werk nog even iets gaan drinken, daar maken we graag tijd voor. Recent zijn we ook gaan kijken naar de zaalshow 'Burnout voor beginners' van Arnout Vanden Bossche. Of een simpele wandeling na de lunch, in het groene natuurgebied van Haacht, om het eten wat te laten zakken en een frisse neus te halen zodanig dat we er in de namiddag weer tegenaan kunnen. En vaak hebben we het dan over onze diertjes (we zijn zeer grote dierenliefhebbers) of andere huisgenoten. Als het tijd is om te werken, wordt er gewerkt ! Maar anders maken we heel graag wat tijd vrij om samen gewoon leuke dingen te doen."Wil jij ook graag deel uitmaken van ons team of vrijblijvend kennismaken en de mogelijkheden bespreken ? We maken graag wat tijd voor je vrij ! We hebben altijd een plekje voor een nieuwe collega met de juiste mentaliteit en gedrevenheid, dus contacteer ons en we bekijken samen de mogelijkheden. 

Je stoel en de koffie staan al klaar, nu jij nog ! Tot gauw ? 


Stuur ons een berichtje en we spreken mekaar snel !


Place to be ? Houtheide 43, 3150 Haacht


Je vindt ons ook op Linkedin en Facebook. Wil jij ons volgen ?

Werken bij HR voor KMO

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x