Onboarding

Op de eerste werkdag wordt je nieuw talent traditioneel ondergedompeld in een bad vol informatie, indrukken en goedbedoelende collega’s. Omdat dit snel als ‘too much’ en ‘rommelig’ ervaren kan worden, is een uitgewerkte onboarding procedure van groot belang: van pré-onboarding naar onthaal, tot en met de opvolging. Met een onboarding op maat van jouw bedrijf zorgen we dat jouw nieuwe medewerker een vliegende start maakt en zich van dag één part of the team voelt.


Waarom is onboarding zo belangrijk? 

Information overload

Teken vooraf uit hoe en wanneer je nieuwe medewerker kennismaakt met je diensten en producten, zodat hij of zij zich ondersteund voelt en binnen de kortste keren zelfstandig kan werken. Met een checklist en een gestructureerde procedure zorg je voor duidelijkheid, efficiëntie en een productieve start.

Integratie in de bedrijfscultuur

Neem de nieuwe collega van in het begin mee in de missie, visie en waarden van jouw bedrijf. Dit geeft houvast en maakt integreren een stuk eenvoudiger. Maak duidelijk wat de verwachtingen van de organisatie zijn én wat de nieuwe medewerker van de onderneming mag verwachten.  

Verbinding

Goede verbinding met collega’s is essentieel. Net de informele contacten maken dat je je echt onderdeel voelt van een organisatie. Maak onboarding persoonlijk en interactief. Zo voelen nieuwe medewerkers zich snel welkom. Organisaties groeien als medewerkers groeien.  

Procedures op maat

Voor bedrijven is het organiseren van dezelfde onboarding voor iedereen een uitdaging. Ontwikkel daarom een consistente onboarding procedure. Dat is nodig omdat een goede onboarding niet stopt op de eerste werkdag, zelfs niet na een paar weken. Haal alles uit een vliegende start!


Hoe werken wij?

Alles start bij een goed gesprek. Wij leren de bedrijfscultuur kennen en analyseren het huidige onboarding proces.
We bepalen samen hoe we de onboarding kunnen ondersteunen en optimaliseren, welke expertise en skills we inzetten.
Wij gaan voor je aan de slag om de gestelde doelstellingen te behalen. Hiervoor zetten we alles in: onze ervaring, tools en processen.
Doel bereikt? Wij laten je niet los. Indien gewenst blijven wij opvolgen en evalueren om bij te sturen waar nodig.close

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x