HR Opleidingen

Heb jij als ondernemer tijd om de nieuwste evoluties binnen het HR domein continu op te volgen? Het is geen evidentie om, naast het aansturen van je onderneming en het reageren op alle uitdagingen die als ondernemer of zelfstandige op je pad komen, voeling te houden met de nieuwste trends en evoluties.


Niemand kan om de stijgende personeelskost heen, zeker in deze onzekere tijden. Hoeveel procent van jouw bedrijfskosten bedraagt je personeelskost ? Al eens uitgerekend ? En wat is het rendement ervan ?
Er zijn nochtans verschillende manieren om deze personeelskost in de mate van het mogelijke onder controle te houden, en ervoor te zorgen dat je personeelskost eigenlijk een investering is die je rendement geeft. Volgende vragen zetten je alvast op weg :


* weet jij welke opties je kan benutten om je loonkost zo kostenefficiënt mogelijk te beheren ?
* kan jij je goeie mensen houden in jouw onderneming ?
* heb je een zicht op de gemiddelde anciënniteit van je medewerkers ?
* weet jij in je rekrutering altijd de juiste kandidaat te vinden ? te behouden ?
* weet je wanneer het tijd is om iemand te laten gaan ? of toch een tweede, derde, ... kans te geven ?
* ken jij het DNA van je onderneming ? wat is de onderlinge binding tussen jouw medewerkers ?
* ken jij de sterktes en zwaktes van je HR-beleid ? waar ga jij op inzetten het komende jaar ?


Het zijn onzekere tijden, en voor veel ondernemingen breken zware tijden aan. Hoe beter je team, hoe beter je binding met het team, en hoe hoger de tevredenheid van de medewerkers, hoe meer je team een meerwaarde en steun zal betekenen in deze tijden, en hoe beter je door deze crisis zal geraken. 


HR opleidingen


Als HR voor KMO's willen wij jou, via onze HR opleidingen, de nodige tools in handen geven, de nodige vaardigheden aanleren of bijsturen, en de nodige tips & tricks geven om je HR beleid een boost te geven, en je zo beter doorheen deze bizarre periode te loodsen.
Onze HR opleidingen zorgen dat je volledig mee bent, zodanig dat je je weer voor de volle 100 % kan focussen op je kerntaken en de uitdagingen die je pad kruisen !


Hoe doen we dit ?
* op een praktische manier : je kan het geleerde meteen toepassen in de praktijk, klaar voor gebruik !
* no nonsense : het is wat het is, we gaan geen zaken verbloemen maar geven je een realistisch beeld van hoe de HR wereld wijzigt en welke impact dit heeft op jouw organisatie
* to the point : geen uitgebreide theorieën of ellenlange modellen, wij bestuderen voor u de theorie en vertalen deze naar uw dagelijkse werkelijkheid, wij brengen de informatie die jij nodig hebt !


Benieuwd naar onze HR opleidingen ?


Deze willen we alvast in de kijker zetten !

hoe vind ik personeel ?

De opleiding 'Hoe vind ik personeel' voorziet je van alle handvaten om de nodige kandidaten te vinden om je vacatures vlot(ter) ingevuld te krijgen.

Wij werken, samen met jou, twee volledige dagen op jouw vacatures, en wij begeleiden je doorheen deze vijf stappen, zodanig dat je op het einde van de opleiding je rekrutering een echte boost hebt gegeven.  


Na deze opleiding beschik je over volgende troeven :

- je weet waar je je kandidaten kan gaan zoeken, met andere woorden je krijgt inzicht in het brede aanbod van rekruteringskanalen en welke het meest geschikt is voor jouw organisatie

- je kent je sterktes en hoe deze uit te spelen in je vacaturetekst maar ook in je gesprekken achteraf

- je leert al vroeg valkuilen herkennen bij sollicitanten die erop wijzen dat hij of zij zeker niet de juiste kandidaat is

- een draaiboek om elk sollicitatiegesprek professioneel en gericht te laten verlopen

- de vaardigheden en gesprekstechnieken om een professioneel sollicitatiegesprek te voeren en de juiste vragen te stellen

- praktische tools, hulpmiddelen, checklists, schema's, ... om je na de opleiding bij te staan in je rekrutering & selectie


Momenteel zijn er twee opleidingen gepland :
- 29/11/2022 & 13/12/2022
- 7/2/2023 & 16/2/2023

Locatie : GC Den Breughel, Haacht

Andere locaties en data volgen snel ! 

Voor meer informatie over deze opleiding, klik hier


De opleiding 'Ontslag, wat nu?' geeft je een stappenplan om elk ontslag op een correcte manier uit te voeren, klassieke valkuilen te vermijden en problemen of discussies achteraf te vermijden.

Wij nemen je gedurende drie halve dagen doorheen alle stappen van een ontslagproces. Zo weet je precies wanneer en hoe je al dan niet moet of kan overgaan tot ontslag.


Na deze opleiding beschik je over volgende troeven : 

- je weet welke opties er zijn om tot een ontslag over te gaan

- je weet van elke optie wat de voor- en nadelen zijn, zodat je een bewuste keuze kan maken

- je weet waar de valkuilen zich situeren en hoe deze te vermijden

- je zorgt ervoor dat een ontslag mooi afgerond kan worden, zonder discussies of beroepsprocedures

- je weet hoe je een ontslag kan/moet motiveren

- je hebt meteen alle informatie bij de hand om een ontslag in gang te zetten en efficiënt te laten verlopen

- praktische tools, hulpmiddelen, checklists, schema's, ... om je na de opleiding bij te staan in elke ontslagprocedure


De eerstvolgende opleiding staat gepland op dinsdag 21/2, 7/3 en 21/3/2023

Locatie : GC Den Breughel, Haacht

Andere locaties en data volgen snel ! 

Voor meer informatie over deze opleiding, klik hierWat mag je verwachten van onze HR opleidingen ?


Al onze opleidingen zijn praktijkgericht, en geven je tools, checklists, templates, inzichten, ... mee waarmee je meteen in de praktijk aan de slag kan. Geen ellenlange theorie of wetenschappelijke modellen, daar heb je waarschijnlijk geen boodschap aan. Wij bestuderen deze voor jou en vertalen deze in verstaanbare taal en bruikbare concepten.


Wens je een opleiding inhouse te organiseren, of heb je een topic waarover je graag een opleiding wenst, contacteer ons vrijblijvend en we bekijken samen de mogelijkheden !HR opleidingen HR voor KMO's

HR voor KMO's, Houtheide 43, 3150 Haacht

Met een hart voor HR en KMO

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x